O tau o le uamea o lo'o fa'asolosolo malie

Iron ore prices are going ballistic

Mining News Pro - O tau o le uʻamea na alu i luga ole Aso Faraile ona o manaoga e leʻi tupu muamua mai Saina, taofia le sapalai mai Pasila ma fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o Canberra ma Beijing ua faʻalavelaveina le maketi i luga o le sami.

Fa'ailoga 62% Fe sala tupe na fa'aulufale mai i Saina i Matu (CFR Qingdao) na suia lima mo le $145.01 i le tone i le Aso Faraile, i luga 5.8% mai le pine o le Aso Tofi.

O le tulaga aupito maualuga lena mo le gaosiga o mea mata'utia talu mai Mati 2013 ma maua ai tupe maua mo le 2020 i luga atu o le 57%.

O tau mo sala tupe e 65% o lo'o fa'aulufale mai Pasila o lo'o mana'omia tele, oso i le $157.00 i le tone i le Aso Faraile, fa'atasi ai ma togi uma e lua na ova atu i le 20% i le masina talu ai.

O le vevesi mo le oa na vaaia foi i luga o maketi i le lumanai i totonu o le atunuu ina ua ausia e le konekarate le maualuga o le 974 yuan ($ 149 i le tone), na faamalosia ai le Dalian Commodity Exchange a Saina e tuuina atu se lapataiga i ona sui ina ia fefaatauai "i se auala talafeagai ma le tausisia".

Ose vaiaso pisi tele mo maketi o uamea, ma fai mai le kamupani gaosi oloa sili o Vale, o loʻo faʻamoemoe e misia faʻamoemoega o gaosiga muamua mo lenei tausaga ma le 2021, o se faʻatupu vevesi faʻapolokiki i le va o Saina ma lana kamupani pito i luga Ausetalia, ma faʻamaumauga mai Saina - lea e sili atu ma le afa. ua fausia le uamea a le lalolagi – ua fa'aalia ai le fa'alauteleina o le gaosiga ma le fausiaina i se saoasaoa e le'i va'aia i le sefulu tausaga.


Taimi meli: Tes-08-2020