2020's 5 Kamupani Maina a Kanata Tele

Top 5 Largest Canadian Mining Companies

 

Saunia e Investopedia Faʻafouina Nov 16, 2020

E maua e Kanata le tele o ana tamaoaiga mai le tele o ana punaoa faanatura ma, o se taunuuga, o loʻo i ai nisi o kamupani maina tetele i le lalolagi.O tagata teufaafaigaluega o loʻo sailia le faʻaalia i le vaega o le mining a Kanata atonu e manaʻo e mafaufau i nisi o filifiliga.O loʻo i lalo se faʻasologa o kamupani e lima tele a Kanata e ala i mataitusi tetele o maketi ma e pei ona lipotia i le 2020 e Northern Miner.

 

Barrick Gold Corporation

Barrick Gold Corporation (ABX) o le kamupani lona lua lona tele eli auro i le lalolagi.O le ofisa autu i Toronto, o le kamupani muamua o se kamupani suauu ma kesi ae na tupu aʻe i se kamupani maina.

O lo'o fa'agaoioia e le kamupani galuega eliina auro ma kopa ma galuega i atunu'u e 13 i Amerika i Matu ma Saute, Aferika, Papua Niu Kini, ma Saudi Arabia.Na gaosia e Barrick le sili atu i le 5.3 miliona aunese auro i le 2019. O loʻo umia e le kamupani le tele o tupe teu auro tetele ma le atinaʻe.Barrick sa i ai se faʻauluuluga maketi o le US $ 47 piliona e oʻo mai ia Iuni 2020.

I le 2019, na faavaeina ai e Barrick ma Newmont Goldcorp Nevada Gold Mines LLC.O le kamupani e umia le 61.5% e Barrick ma le 38.5% e Newmont.O lenei pisinisi soofaatasi o se tasi lea o lavelave tele e gaosia ai auro i le lalolagi, lea e aofia ai le tolu o le Top 10 Tier One aseta auro.
Nutrien Ltd.

Nutrien (NTR) ose kamupani fetilaisa ma le tele o le gaosiga o potash i le lalolagi.O se tasi foi o le tele o gaosiga o le nitrogen fertilizer.Nutrien na fanau mai i le 2016 e ala i se fusuaga i le va o le Potash Corp. ma Agrium Inc., faatasi ai ma le feagaiga na tapunia i le 2018. O le tuufaatasia na tuufaatasia ai le fetilaisa maina o Potash ma le tuusao i le aufaifaatoaga faleoloa o Agrium.Nutrien sa i ai se faʻaulufalega maketi o le US $ 19 piliona faʻauluuluga maketi ia Iuni 2020.
I le 2019, e tusa ma le 37% o tupe maua a le kamupani ae leʻi tului, lafoga, faʻaititia, ma le faʻaititia.O le nitrogen e 29% ma le phosphate 5%.Nutrien fa'ailoa tupe maua a'o le'i tului, lafoga, fa'aitiitiga, ma le fa'aitiitiga o le US$4 piliona i le fa'atauga o le US$20 piliona.Na lipotia e le kamupani tupe maua fua e $2.2 piliona.Talu mai le amataga o le kamupani i le amataga o le 2018 seʻia oʻo i le faaiuga o le 2019, ua tuʻuina atu le US $ 5.7 piliona i tagata e umia sea e ala i tufatufaga ma sea toe faʻatau.I le amataga o le 2020, na faʻasalalau ai e Nutrien o le a faʻatauina le Agrosema, o le Brazilian Ags retailer.E ogatusa lea ma le fuafuaga a Nutrien ina ia faatupulaia lona auai i le maketi o faatoaga a Pasila.
Agnico Eagle Mines Ltd.

O le Agnico Eagle Mines (AEM), na faavaeina i le 1957, e gaosia ai uamea taua ma maina i Finelani, Mekisiko, ma Kanata.E fa'atautaia fo'i galuega su'esu'e i nei atunu'u fa'apea fo'i ma Amerika ma Suetena.

Faatasi ai ma se faʻaulufalega maketi o le US $ 15 piliona, ua totogiina e Agnico Eagle se tufatufaga faʻaletausaga talu mai le 1983, ma avea ai o se filifiliga faʻafaigaluegaina faatosina.I le 2018, o le gaosiga o auro a le kamupani e tusa ma le 1.78 miliona aunese, ma manumalo ai i ana sini, lea na ia faia nei mo lona fitu tausaga sosoo.
Kirkland Lake Gold Ltd.

Kirkland Lake Gold (KL) ose kamupani eli auro ma faagaioia i Kanata ma Ausetalia.Na gaosia e le kamupani le 974,615 aunese auro i le 2019 ma o loʻo i ai le maketi o le US $ 11 piliona e oʻo mai ia Iuni 2020. O Kirkland o se kamupani laʻititi pe a faʻatusatusa i nisi o ana tupulaga, ae ua vaʻaia le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o ana gafatia eli.O lona gaosiga na faʻatupulaia 34.7% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2019.
Ia Ianuari 2020, na faʻamaeʻa ai e Kirkland lana faʻatauga o le Detour Gold Corp. mo le tusa ma le $3.7 piliona.O le mauaina na faʻaopoopoina ai se maina tele a Kanata i meatotino a Kirkland ma faʻatagaina mo suʻesuʻega i totonu o le eria.
Kinross Auro

O maina a Kinross Gold (KGC) i Amerika, Rusia, ma Aferika i Sisifo na maua ai le 2.5 miliona oz e tutusa ma le auro.i le 2019, ma o le kamupani sa i ai se maketi maketi o le US $ 9 piliona i le tausaga lava e tasi.

E limasefulu ono pasene o ana gaosiga i le 2019 na sau mai Amerika, 23% mai Aferika i Sisifo, ma 21% mai Rusia.O ana maina tetele e tolu—Paracatu (Pasila), Kupol (Rusia), ma Tasiast (Mauritania)—na sili atu i le 61% o le gaosiga faaletausaga a le kamupani i le 2019.

O loʻo galue le kamupani e faʻamautinoa o le a oʻo i le 24,000 tone i le aso i le ogatotonu o le 2023 lana maina Tasiast.I le 2020, na faʻasalalau ai e Kinross lana faʻaiuga e faʻaauau le toe amataina o La Coipa i Chile, lea e faʻamoemoe e amata sao i le gaosiga a le kamupani i le 2022.


Taimi meli: Tes-08-2020